Colegiul Tehnic Dinicu Golescu

ȘCOLI AMBASADOR ALE PARLAMENTULUI EUROPEAN
Colegiul Tehnic Dinicu Golescu„” este unul dintre candidații, alături de alte 14 școli din țară,  la titlul de „Școală – Ambasador a Parlamentului European” (EPAS).

Pentru implementareaprogramului EPAS au fost selectați 15 ambasadori juniori din rândul elevilor şi cinci ambasadori seniori din rândul cadrelor didactice. Așadar, sunt la început de drum:

1 RUDNIC MONA ALISS Coordonator proiect-Ambasador senior
2 GEANTĂ AURELIA IULIANA Ambasador senior
3 TĂTARU DIANA Ambasador senior
4 PĂLICĂ GEORGETA Ambasador senior
5 TĂNASE CLAUDIA Ambasador senior
6 GEORGESCU ANDRA (XIA) Ambasador junior
7 CEAPĂ DIANA (IXD) Ambasador junior
8 CREȚU ANDREEA (XID) Ambasador junior
9 MOLEA LUCA (XID) Ambasador junior
10 GOARGĂ ANDREEA (IXE) Ambasador junior
11 ION GEORGIA (XD) Ambasador junior
12 POPA ALEXANDRU (XB) Ambasador junior
13 POPA MARIA (IXE) Ambasador junior
14 STAN SIMONA (XD) Ambasador junior
15 URUCU ADRIANA (XD) Ambasador junior
16 CONSTANTIN ELENA (XID) Ambasador junior
17 TOMA COSMINA (XID) Ambasador junior
18 LUNGU ȘTEFANIA (IXA) Ambasador junior
19 NEAGU ALEXANDRU (IXC) Ambasador junior
20 LUPU IONELA (XA) Ambasador junior

 

Activitatea 1- 16 decembrie 2019: Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu”, școală candidat la titlul de Școală – ambasador pentru Parlamentul European- sesiune de informare susținută de d-na prof. Pălică Georgeta

 

În această primă sesiune de informare, ambasadorii juniori s-au familiarizat cu principalele noțiuni privind formarea Uniunii Europene: cadrul istoric, evoluția în timp, statele membre, anul în care România a intrat în U.E., drepturile cetățenilor români.

Ambasadorii junioriau fost activi și entuziaști, întrecându-se în identificarea țărilor ce fac parte din Uniunea Europeană.

 

Activitatea 2- 16 ianuarie 2020: Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu”, școală candidat la titlul de Școală – ambasador pentru Parlamentul European- sesiune de informare-dezbatere sub coordonarea d-nei prof. Tătaru Diana.

Ambasadorii juniori au aflat despre politicile Uniunii Europene și importanța monedei comune, euro. De asemenea au purtat un dialog interactiv şi constructiv despre ce înseamnă Europa în viața lor de zi cu zi. În cadrul activității au fost de asemenea prezentate materialele primite de la Biroul Parlamentului European în România.