Colegiul Tehnic Dinicu Golescu

CERCUL DE ROBOTICĂ DINICU GOLESCU

Specialiştii în robotică nu apar peste noapte, ei trebuie formaţi. La Cercul de robotică primim elevi de toate vârstele pentru a descoperi tainele construirii și programării unui robot. Avem elevi de la clasa a II-a până la a XI-a, toți fiind uniți de aceeași pasiune și având aceeași determinare: să realizeze un robot care să rezolve o sarcină dată.

Pentru aceasta noi punem la dispoziția elevilor niște seturi Lego care sunt extrem de versatile și oferă tot ceea ce este necesar: unitate de comandă (creierul robotului), motoare, senzori și elemente de asamblare ce se pot îmbina într-o infinitate de moduri. Practic aceste seturi oferă cel mai rapid mod de a duce o idee la soluția practică funcțională – ROBOTUL.

Elevii lucrează în grupe de câte doi care pe parcurs se sudează, în care fiecare își definește propriile atribuții, învață de la celălalt, își exprimă ideile și în același timp devine mai receptiv la sugestiile celorlalți. În cazul în care o echipă întâmpină probleme la construcție sau la programare, colegii mai avansați le oferă “o mână de ajutor” pentru ca în final fiecare echipă să aibă un robot cu care să concureze la realizarea sarcinii stabilite în ședința respectivă.

Ce poate fi mai frumos decât să vezi niște copii care suferă, se bucură și “îi țin pumnii” robotului lor ca să termine primul sarcina dată?