Colegiul Tehnic Dinicu Golescu

LA ȘCOALĂ E MAI BINE DECÂT PE STRADĂ

Proiectul  ”LA ŞCOALĂ ESTE MAI BINE DECAT PE STRADĂ” se adresează cadrelor didactice şi elevilor claselor VII-XII. Activităţi propuse, în ordinea în care se vor desfăşura:

 

Activitatea numarul 1: Școala este șansa mea!- activitatea de prezentare a proiectului

Activitatea numarul 2: Cetățean european cu drepturi și obligații

Activitatea numarul 3: Nu alege violența!

Activitatea numarul 4: Viitor prin școală

Activitatea numarul 5:  ”Școala creativă”

Activitatea numarul 6:  Concurs cu tema ”Viitor prin școală”

      Finalul proiectului va fi marcat prin organizarea unui concurs ce va avea loc la Colegiul Tehnic ”Dinicu Golescu”.

Evenimentul reprezintă un prilej pentru dumneavoastră și elevii şcolii dumneavoastră de a participa la activităţi ce promovează importanţa educaţiei şi creşterea motivaţiei pentru implicarea în viaţa şcolară.

Dat fiind faptul că proiectul nostru și-a propus să stimuleze interesul elevilor pentru școală oferindu-le posibilitatea de a se implica în numeroase activități extracurriculare, concursul se dorește a fi o acțiune concretă de valorizare a eforturilor dascălilor și elevilor lor.  Pornind de la convingerea că fiecare școală oferă astfel de oportunități elevilor, prin acest concurs vă oferim posibilitatea de a împărtăși experiențele școlii din care faceți parte

Concursul va avea mai multe secțiuni: creație literară (inclusiv eseuri)/materiale artistice (planșe, machete, picturi), filmulețe educaționale (inclusiv PPT)/ colaj de fotografii. Toți participanții vor primi diplome de participare, iar cei clasați pe primele locuri vor primi diplome de merit și premii. Concursul va fi urmat de o dezbatere a cadrelor didactice, unde ne propunem identificarea  factorilor  individuali şi sociali/colectivi care duc la absenteism  sau abandon școlar.